Nævnsmøde fredag den 30.3.07 kl. 10.15-13.00

Sted: CBS Solbjerg Plads – lige bagved Frederiksberg Centeret og Metrostationen Frederiksberg.

Lokale Hans-Cavalli Bjørkman. Tag elevatoren i sektion A til 4.sal. Cavalli ligger på glasgangen til venstre for elevatoren.

NB: vi afslutter med frokost

 

Dagsorden

  1. Meddelelser
  2. Forslag til ny universitetslov
  3. Kursusudbud i efteråret 2007 og 2008
  4. Udkast til relancering af hjemmeside
  5. Gæsteprofessorer
  6. Ansøgningsprocedure ifm. FKK-stipendier
  7. Øvrige aktiviteter
  8. Levevilkår for ph.d.-studerende
  9. evt.

 

Bilag

Ad pkt 3. Kursusudbud.

"The Analytical Leap: Knowledge Production in Communication Research" afholdes den 23-26. september. Se annoncering på hjemmesiden.

 

Kursusforslag fra Karen Klitgaard Poulsen medsendes som attachment.

 

Kursusforslag fra Søren Kjørup:

Kære Poul Erik.

Som du kunne forstå på min formulering af spørgsmålet om udstillinger, deler jeg sådan set din opfattelse at udstillinger ikke ligefrem er et centralt emne for mange af vore ph.d.-studerende. Men problemet er jo at der næsten ikke er nogen emner der vil være centrale for mere end ganske få. (Jeg løb lige listen igennem; de der fortæller om deres projekter, peger jo i ganske forskellige retninger!) Så Bruno og jeg gav os til at tænke et kursus i visuel kommunikation på en anden måde – ikke centralt for en eneste, men et godt supplement for de fleste (eller måske ligefrem alle):

 

* Et kursus over tre dage hvor den midterste består i besøg på Brandts Klædefabrik: Danmarks Mediemuseum, Kunsthallen Brandts og Museet for Fotokunst. Første dag skulle så være en introduktion til disse besøg, altså teori og analysegrundbegreber for visualitet af forskellig art: Genstande, typografi, billedkunst, fotografi mm. Og tredje dag skulle være bearbejdning af oplevelserne i Odense.

    Pointen skulle være den dobbelte at 1) alle ph.d.-studerende på FMKJ bør have et vist overblik over dansk mediehistorie – og der giver Mediemuseet et input, og 2) alle bør have et vist greb om billedanalyse og samspilsmuligheder mellem avisens, tvs, filmens, reklamens osv. billeder på den ene side og billedkunst og foto på den anden.

    Det siger sig selv at det nærmest kun kan blive smagsprøver der gives i kurset. Men det burde kunne fungere som en øjenåbner og et stykke almendannelse for alle FMKJ-folk.

    Det siger også sig selv at en dag mere kunne give plads for fremlæggelser fra de studerende – og måske lidt mere teori og analyse.

 

* Men et mere spændende alternativ kunne være at flytte ovennævnte grundmodel til London. Så skulle vi nok være en lille uge derovre for at se museer for medier, design og billedkunst – ikke mindst "The National Media Museum" i Bradford. Grundmodellen skulle være den samme som ovenfor: En dag eller to til forberedelse, en dag eller to til bearbejdning – noget af dette kunne i princip foregå i Danmark. Men det rigtige, når man først var derovre, var vel at lave halve dage – et besøg efterfulgt af bearbejdning på én dag. Og var vi først derovre, ville det være naturligt at inddrage enkelte britiske gæstelærere.

    Det ville selvfølgelig blive dyrere end kurset i Roskilde/Odense, men næppe finansielt uoverkommeligt ved fælles kræfter FMKJ og de enkelte deltagere. (Og FMKJ har jo ret mange penge i øjeblikket på den slags konti, så vidt jeg forstår). Pointen skulle igen være at her er ikke meget specifikt for enkelte, men til gengæld noget alle burde kunne have glæde af – og vel egentlig også en type arrangement som faktisk ville kunne trække mere end nogle få studerende.

 

November vil sikkert være et godt tidspunkt for begge idéer.

 

Har du nok input her til at kunne lodde stemningen på mødet på fredag? Eller for at begynde et skridt før: Tror du noget i en af disse retninger overhovedet kunne have interesse?

 

Mange hilsener

Søren

 

Desuden har Per Jauert lovet at fremsende kursusforslag, som jeg tage med til mødet.

 

Ad pkt. 7 Øvrige aktiviteter

Mailkorrespondance med FMKJ-stipendiat Ursula Plesner.

 

Kære Poul Erik

 

Ærgeligt at vores intro- og netværksseminar på KU ikke blev til noget!

 

Efter det sidste FMKJ-møde hørte jeg fra Søren Kjørup, at I har afsat en

pulje penge, man kan søge til udgifter, der ikke lige falder ind under

de 'normale' FMKJ-poster. Jeg har lige fået afslag på at få en

bivejleder, som er lige i øjet i forhold til mit projekt. Det drejer sig

om Maja Horst fra LPF. Begrundelsen for afslaget er, at hun er adjunkt -

en meget beklagelig formel ting, fordi det jeg gerne vil trække på er

nogle specifikke erfaringer med et ikke så veludviklet område (i

krydsfeltet mellem kommunikation og videnskabssociologi), samt hendes

nationale og internationale netværk.

 

Nu tænkte jeg på, om det er muligt at søge FMKJ om nogle midler til

'konsulentbistand'? For resten af mit phd-forløb vil det måske dreje sig

om 4 møder plus hendes forberedelsestid.

Venlig hilsen

Ursula Plesner

 

Kære Ursula,

Det er korrekt, at vi har besluttet at sætte midler af til andre aktiviteter. I første omgang var der tænkt på aktiviteter, der støtter netværksdannelse mellem stipendiater. Vi skal nærmere have diskuteret rammerne for disse midler, så jeg vil gerne diskutere dit forslag med FMKJ-nævnet, der har møde i slutningen af marts. Derefter vender jeg tilbage med et svar.

mvh Poul Erik